hartanah

Rumah Asserbo oleh Christensen & Co

Anonim

Sangat kecil dan sangat sejuk. Kami mendapati rumah musim panas ini di Asserbo, Denmark melalui laman web Home Slow. Direka oleh Christensen & Co Architects, ia pada dasarnya adalah sebuah teras platform kaca dengan deretan bilik kecil di sepanjang dinding belakang kayu. Di dalamnya, dinding dan lantai putih mencerminkan cahaya, dan perabotan minimal ...

Ruang lapang dibahagikan kepada ruang tamu dan ruang makan. Bilik tidur berukuran almari keluar dari sudut foto.

Pada waktu malam, tingkap dari lantai ke siling membuat seluruh cahaya rumah. Corak halus balok kayu menimbulkan rasa ketinggian di sepanjang dinding belakang dan bumbung cantilevered.

Beranda besar mencipta ruang luar tambahan untuk menghibur. Meja dan kerusi panjang boleh menampung beberapa tetamu.

Pelan lantai menunjukkan bagaimana ruang tamu, ruang tamu pelan terbuka, bilik tidur kecil, bilik mandi, dan almari dibahagikan. Untuk membaca artikel Home Slow di Asserbo House, klik di sini. Untuk lebih banyak lagi dari Christensen & Co Architects, klik di sini.

Foto: Adam Mørk untuk Christensen & Co